Cjenik i uvjeti održavanja

Svi registrirani korisnici programa Ipos knjigovodstvo prema svojim potrebama mogu odabrati:

 1. Pretplatu na nadogradnje
 2. Paušalno održavanje
 3. Održavanje po intervenciji

Možete i kombinirati u početku paušalno, a kasnije prijeći na održavanje po intervenciji, pretplatu na nadogradnje.

Ništa od toga nije obavezno što znači da nakon kupnje programa korisnik ne mora potrošiti više niti kune ako ne želi kupovati nadogradnje ili intervencije.

NAPOMENA: kratka pitanja koje korisnici postavljaju putem e-maila na koja se daju kratki i jednostavni odgovori se NE NAPLAĆUJU.

1. Pretplata na nadogradnje

Kao korisnik možete naručiti pretplatu na nadogradnje. U razdoblju kada vam traje pretplata na nadogradnje dobivate sve nadogradnje koje budu izdane.

Odnosi se na nadogradnje kod kojih se osnovni datum izlaska (prva dva broja verzije npr. 8.7) nalazi u razdoblju pretplate. Dodatne podverzije npr. 8.7.3, 8.7.4 i sl. su ionako besplatne za sve koji posjeduju prva dva broja 8.7 bez obzira kojeg datuma budu izdane.


Prednosti pretplate na nadogradnje

 • cijena pretplate na nadogradnje je 3 puta manja od klasičnog paušalnog održavanja koje također uključuje sve nadogradnje
 • korisnici koji imaju pretplatu na nadogradnje za cijelo vrijeme korištenja programa imaju aktualnu tekuću verziju sa svim poboljšanjima i promjenama u zakonu
 • pretplatom na nadogradnje plaćaju se manji iznosi svaka tri mjeseca za razliku od jednokratne kupnje pojedine nadogradnje
 • korisnici koji nemaju pretplatu kupuju svaku nadogradnju po cijeni od 10% vrijednosti programa, što znači da ako unutar jedne godine bude više zakonskih promjena (npr. u 3., 8. i 11. mjesecu) njih će to koštati 30% (a poznato je da Hrvatska svoje zakonodavstvu usklađuje sa Evropskom unijom i da će u sljedećim godinama biti dosta promjena u zakonu)
 • kako se cijenom nadogradnje od 10% vrijednosti programa plaćaju sve promjene (dorade, poboljšanja, zakonske izmjene ...) koje su nastale u jednogodišnjem razdoblju (razdoblje od datuma verzije korisnika do datuma zadnje tekuće verzije), kada to razdoblje prijeđe u drugu godinu plaće se dodatnih 10% i tako za svaku godinu, korisnici koji imaju pretplatu na nadogradnje ne moraju o tome razmišljati

Pretplata na nadogradnje se plaća za tromjesečno razdoblje (1-3. mj., 4-6. mj., 7-9. mj., 10-12. mj.)
Na početku svakog tromjesečja dobivate ponudu koja dospijeva do početka tromjesečja. Uplatom potvrđujete pretplatu za to razdoblje i dobivate račun na ukupan iznos.

Pretplatu na nadogradnje možete naručiti samo ako posjedujete zadnju tekuću verziju programa, a koja je navedena na naslovnici web stranica IPOS-a. Što znači ako posjedujete verziju programa iz 2002. godine morate prvo kupiti nadogradnju na zadnju verziju sa promjenama od te godine do danas i onda možete naručiti pretplatu na nadogradnje za sljedeća razdoblja.
Ukoliko prekinete pretplatu u nekom razdoblju sljedeću pretplatu nećete moći započeti dok ne prođe godina dana.

Kako se pretplata naručuje i plaća za 3 mjeseca unaprijed, nakon isteka tromjesečja ako ne želite ne morate naručivati pretplatu za sljedeće tromjesčje, to ovisi isključivo o vama.

Ali ako ste npr. imali pretplatu za 1-3. mjesec i ne uplatite pretplatu za 4-6. mjesec, nadogradnju koja izađe npr. 15.4. biste morali kupiti po regularnoj cijeni od 10%. Ako želite opet naručiti pretplatu na nadogradnje moći ćete to napraviti tek za sljedeće razdoblje 4-6. mjesec dakle sljedeće godine, a kada ćete morati i uhvatiti korak sa tekućom verzijom.

Cijena pretplate na nadogradnje

Cijena mjesečne pretplate na nadogradnje se formira kao 1% od ukupne vrijednosti programa po trenutnom cjeniku, ali ne manje od 50,00 kn mjesečno.
U cijeni pretplate nije uključena instalacija nadogradnje, korisnik je instalira sam prema danim pisanim uputama.

Ponudu za pretplatu na nadogradnje možete zatražiti putem maila ipos@ipos.hr

2. Paušalno održavanje

U razdoblju održavanja dobivate sve nadogradnje koje izađu u razdoblju održavanja. Nadogradnja obično uključuje zakonske promjene, razne ispravke grešaka, dorade programa prema zahtjevima drugih korisnika ili samoinicijativno od strane Iposa.

Način podrške je putem e-maila, faxa, telefona ili direktnim uvidom nad vašim podacima. U slučaju da imate problem koji zahtjeva uvid ili intervenciju na vašim podacima a imate ADSL vezu s internetom možemo problem riješiti udaljenim pristupom tzv. Remote Desktop rad gdje se preko interneta spajamo na vaše računalo i riješavamo problem kao da smo i fizički kod vas. Ako nemate ADSL vezu s internetom potrebno je nabaviti Mobile internet USB Stick za povremeno spajanje na internet.

Paušalno održavanje ne uključuje: fizičke dolaske na lokaciju korisnika, dorade programa prema zahtjevima korisnika. Održavanje ne uključuje odgovore na pitanja u vezi operativnog sistema (Windowsa), računala ili knjigovodstva nego isključivo u vezi rada programa “Ipos knjigovodstvo”. U takvim slučajevima primjenjuje se cjenik “Održavanja po intervenciji”.

Održavanje se zaključuje za tromjesečno razdoblje (1-3. mj., 4-6. mj., 7-9. mj., 10-12. mj.) Na početku svakog tromjesečja dobivate ponudu za održavanje koja dospijeva do početka razdoblja održavanja. Uplatom potvrđujete održavanje za to razdoblje i dobivate račun na ukupan iznos.

Ukoliko niste dobili ponudu možete zatražiti putem maila ipos@ipos.hr.

Održavanje možete ugovoriti samo ako imate instaliranu zadnju verziju programa.

Cijena paušalnog održavanja

Cijena mjesečnog paušalnog održavanja se formira kao 3% od ukupne vrijednosti programa po trenutnom cjeniku, ali ne manje od 200,00 kn mjesečno.

Korisnik može dogovoriti drugačije uvjete održavanja npr. instaliranje nadogradnji, pomoć kod rješavanja specifičnih situacija i dr., cijena se formira prema dogovoru.

3. Održavanje po intervenciji i nadogradnje

Cijena intervencija

Obračunska cijena intervencija je 400 kn/sat, svi oblici intervencija se obračunavaju po toj cijeni

 • pismena intervencija (mail, fax, pošta) obračun za svakih započetih 15 minuta utrošenog vremena
 • intervencija udaljenim pristupom preko interneta, obračun minimalno 30 minuta, nakon toga obračun za svakih započetih 15 minuta
 • programiranje prema posebnim zahtjevima obračun po satu programiranja (analiza, izrada, testiranje, izrada dokumentacije)
 • usluga nadogradnje programa udaljenim pristupom se kod jedne instalacije bez mrežnog rada naplaćuje kao redovna intervencija po vremenu, u slučaju više instalacija za svaku se na obračunati iznos po vremenu naplaćuje dodatnih 200,00 kn, kod nadogradnje mrežne verzije na obračunati iznos po vremenu se dodaje dodatnih 200,00 kn
  (primjer: dvije instalacije sa mrežnom verzijom, obračunato vrijeme 300,00 kn + 200,00 kn za dodatnu instalaciju + 200,00 kn za mrežu 1. instalacije + 200,00 kn za mrežu 2. instalacije = 900,00 kn + pdv)

Napomena: naplaćuje se utrošeno vrijeme na intervencije, a ne njen rezultat. Intervencija će se naplatiti i ako korisnik nije zadovoljan odgovorom ili ako je odgovor izvršene analize negativan, ako se npr. ne mogu popraviti podaci koji su bili na analizi i sl.

Cijena nadogradnje

Cijena nadogradnje se formira kao 10% od ukupne vrijednosti programa, koje korisnik posjeduje, po trenutnom cjeniku, ali ne manje od 500,00 kn. Korisnik po toj cijeni može kupiti nadogradnju čiji datum nije stariji od godinu dana od datuma njegove osnovne verzije (prva dva broja). Za ulazak u svaku dodatnu godinu korisnik plaća dodatnih 10% tj. minimalno dodatnih 500,00 kn.

Npr. kada korisnik kupuje nadogradnju koja je starija do 2 godine od datuma njegove verzije plaća 20%, do 3 godine 30%, do 4 godine 40% itd., od vrijednosti programa koje posjeduje.

Nadogradnja se ne može kupiti za pojedinačne instalacije nego za sve instalacije i mrežne licence odjednom!

Preporučamo svim korisnicima koji imaju zadnju verziju programa da koriste mogućnost pretplate na nadogradnje kako bi izbjegli plaćanje više nadogradnji tokom jedne godine zbog čestih zakonskih promjena sada i ubuduće.

Sve cijene su bez poreza na dodanu vrijednost. Zadržavamo pravo promjene cijena.

(Korisnici koji koriste program kao pomagalo u nastavi, kao verificirana ustanova za obrazovanje, imaju cijenu paušalnog održavanja 0,3% i cijenu nadogradnje 1% od vrijednosti programa)